Home/2021, Новини, Посещения/Кметът на Варна посети Морско училище

Кметът на Варна посети Морско училище

На 22 януари 2021 г. г-н Иван Портних, кмет на град Варна, посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Визитата му бе свързана с представянето на Учебен център по кибероперации, чието физическо изграждане приключи в края на 2020 г.

Центърът разполага с четири многофункционални компютърни лаборатории,  лаборатория за изследване и изучаване на компютърен хардуер, кабинет за работа с класифицирана информация, лекционна зала, конферентна зала и комуникационен център. Основното им предназначение е осигуряването на ежедневния учебен процес на курсантите. Второстепенна задача на комплекса е провеждането на симулации на различни киберситуации при провеждане на компютърно подпомагани киберучения и тренировки.

Предвиден е способ и за интегрирането на Центъра с морските компютърни симулатори във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, което ще даде възможност да се провеждат изследвания за влияние на кибератаките върху корабните системи за управление. Това предоставя възможността и за провеждане на квалификационна подготовка на всички категории корабен състав в съответствие с изискванията на Международната морска организация.

„Изключително впечатлен съм от това, което сте изградили“, сподели господин Портних в края на визитата си.

By | 2021-01-22T15:31:55+00:00 януари 22nd, 2021|2021, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: