Home/2021, Новини, Посещения, Събития/Морско училище и БТА подписаха договор за сътрудничество

Морско училище и БТА подписаха договор за сътрудничество

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ подписа споразумение за сътрудничество с Българска телеграфна агенция на 26 март 2021 г. С подписването на документа Морско училище и БТА обединяват усилията за развитие, насърчаване и популяризация на научната, спортната, културната и други дейности и инициативи. Страните се споразумяха и да си оказват подкрепа и съдействие при организиране, провеждане, кандидатстване и участие в различни проекти, поръчки и програми.

Двете институции ще организират и проведат практическо обучение за преподаватели от всички факултети на Висшето училище на тема „Как да представяме науката в медиите“, с лектори от БТА. По силата на договора, Агенцията става и медиен партньор на ВВМУ по повод навършването на 140 години от създаването на флотската ни Алма матер.

За подписването в Морско училище пристигна генералният директор на БТА – г-н Кирил Вълчев. Той бе посрещнат от началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който представи дейността, целите и мисията на Училището. Бе направен и показ на материално-техническата база.

By | 2021-03-26T13:03:46+00:00 март 26th, 2021|2021, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: