11 златни медала за Морско училище от многобоя за Ботевата купа

Home/2021, Курсанти, Новини, Спорт, Събития, Състезания/11 златни медала за Морско училище от многобоя за Ботевата купа

11 златни медала за Морско училище от многобоя за Ботевата купа

11 златни медала завоюваха представители на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в състезание по морски многобой „Ботева купа – 2021“, което се проведе в град Козлодуй от 2 до 4 юли.

Морско училище се състезава с два отбора – мъжки и женски. Те мериха сили с отбори на ВМС и спортен клуб „Атом“ – Козлодуй, в дисциплините: плуване – щафета 200 метра, дърпане на въже, морски възли, хвърляне на хвъргало и гребане с лодка ЯЛ-6.

Общо шест отбора се състезаваха в петте дисциплини в индивидуален и отборен формат.

Мъжкият тим на ВВМУ завоюва първи места в отборните дисциплини „Плуване“, „Морски възли“ и „Хвърляне на хвъргало“, а женският взе златото в „Гребане“, „Морски възли“ и „Хвърляне на хвъргало“.

В индивидуалното класиране първо и второ място в плуването спечелиха курсантите Георги Георгиев и Виктор Тодоров. Златен медал в дисциплината „Хвърляне на хвъргало“ взе курсант старшина II степен Радослав Нешев. Второто място за връзване на морски възли е за курсант старшина II степен Евгени Мичев, а третото в същата дисциплина завоюва курсант старшина II степен Рафаел Кънев.

При жените в индивидуалните състезания първо място за връзване на морски възли взе курсант старшина I степен Вероника Василева; второ в същата дисциплина е за курсант мичман Десислава Вълчева, която взе и бронза в дисциплината „Хвърляне на хвъргало“. Третото място за хвърляне на хвъргало е за курсант старшина II степен Габриела Кирова.

Златото, среброто и бронзът в индивидуалното комплексно крайно класиране за мъже също са за курсанти от Морско училище. Първи завърши курсант старшина II степен Рафаел Кънев, а втори и трети съответно са курсант Георги Георгиев и старшина II степен Митко Петков.

В индивидуалното комплексно крайно класиране за жени златен медал за Морско училище донесе курсант старшина I степен Вероника Василева.

Флотската Алма матер е отличена и в категорията „Ветерани“. Цивилен служител Петко Петков от състава на ВВМУ, който бе и ръководител на отбора, спечели две втори места – в дисциплината „Морски възли“ и в комплексното крайно класиране.

About the Author: