Home/2021, Новини/Министърът на отбраната откри център „КВАЗАР“

Министърът на отбраната откри център „КВАЗАР“

Министърът на отбраната от служебното правителство – Георги Панайотов, посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Той бе посрещнат от началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който му представи дейността, мисията и проектите, по които работи флотската Алма матер.

В рамките на визитата министър Панайотов откри и новия център за компетентност „КВАЗАР“ („Квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска“). Центърът в Морско училище е част от обединен лабораторен комплекс от три интегрирани симулационни центъра на територията на София, Варна и Велико Търново, в който от научни екипи са създадени софтуер и роботизирани платформи, които да се използват в критична инфраструктура по вода, въздух и суша.

По време на посещението си, след като разгледа учебно-материалната база, министърът не скри, че е възхитен от дейностите и проектите, по които работи Морско училище. „Продължавайте все така“, пожела той на флотилен адмирал Медникаров и допълни, че е удивен от организацията и иновациите във флотската Алма матер.

By | 2021-07-16T18:52:21+00:00 юли 16th, 2021|2021, Новини|0 Comments

About the Author: