Home/2021, Новини, Посещения, Събития/Българска звезда в Холивуд гостува в Морско училище

Българска звезда в Холивуд гостува в Морско училище

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Повод за гостуването е приетата покана от младата холивудска звезда да стане кръстница на първия български военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“. Плавателният съд е собственост на Консорциум „Българска антарктическа база „Св. Климент Охридски“ и научноизследователски кораб“, чиито членове са ВВМУ, Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Българският антарктически институт (БАИ).

В Морско училище Мария Бакалова бе посрещната от началника – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Под негово ръководство тя управлява кораб в тренажорния комплекс на флотската Алма матер. Преди това издигна и дрон в двора на Училището.

Актрисата разгледа и Центъра за кибероперации, корабни двигатели и енергетични уредби в катедра „Корабни и силови уредби“ и Батальона за подготовка на курсанти. Тя остана очарована от видяното и изяви желание да гостува редовно в Морско училище.

На 27 юли 2021 г. в Пункт за базиране – Варна, на церемонията по присвояване на име на военния научноизследователски кораб с бордови номер 421, Мария Бакалова ще бъде кръстница на плавателния съд.

About the Author: