Home/2021, Новини, Празници/22-ма лекари завършиха курс „Новоназначени офицери – медицински специалисти“

22-ма лекари завършиха курс „Новоназначени офицери – медицински специалисти“

22-ма лекари получиха своите удостоверения за завършен модул „Базова военна подготовка“ от курса „Новоназначени офицери – медицински специалисти“. Тържествената церемония се състоя на 6 август 2021 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, където бе проведено и обучението им.

В продължение на четири седмици медицинските специалисти се обучаваха в дисциплините „Строева подготовка“, „Огнева подготовка“; провеждаха практически занятия по стрелба, ядрено-химична и биологична защита и обща тактика. Офицерите са лекари във Военномедицинска академия и са изпратени в Морско училище, за да получат базова военна подготовка.

Медиците получиха своите сертификати от началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и в присъствието на началника на МБАЛ – Варна, към ВМА – полковник проф. Ивайло Въжаров.

По време на церемонията като първенец бе отличена капитан д-р Анелия Миткова, постигнала най-високи резултати по време на обучението. Тя получи предметна награда от началника на Морско училище.

By | 2021-08-06T12:31:13+00:00 август 6th, 2021|2021, Новини, Празници|0 Comments

About the Author: