Морско училище – домакин на научна конференция

Home/2021, международни проекти, Научни конференции, Новини/Морско училище – домакин на научна конференция

Морско училище – домакин на научна конференция

Международна научна конференция International Maritime science conference (IMSC) – 2021, организира ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Форумът се проведе на 9 и 10 септември 2021 г. и е част от календара с мероприятия по случай 140-годишнината от създаването на Морско училище.

В конференцията бяха включени 46 научни доклада от 6 научни теми на интерес, които предварително преминаха успешно през процедура на проверка за плагиатство и двойно сляпо рецензиране. Сборникът е индексиран в световната база данни за публикационна активност и цитирания – Web of Science.

Присъствената част на конференцията беше открита от началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който приветства участниците и организаторите и им пожела ползотворна работа. В рамките на пленарната сесия бяха представени вижданията на фирмите Seably и V360 Group по актуалните тенденции за развитие на дистанционното обучение с прилагането на съвременни решения за визуализация и интерактивност, както и виртуалната реалност с нейното приложение в морското образование и квалификация.

За участниците, представящи 8 държави от Европа, Азия и Австралия, бе организирана социална програма, насочена към неформални контакти по изявени научни интереси.

About the Author: