Home/2021, Курсанти, Новини, Практика/Започнаха практиките на курсанти от Морско училище на корабa „Св. св. Кирил и Методий“

Започнаха практиките на курсанти от Морско училище на корабa „Св. св. Кирил и Методий“

Учебната практика на курсанти от Морско училище на научноизследователския кораб „Св. св. Кирил и Методий“ – с бордови номер 421 от състава на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, започна на 18 септември 2021 г. Практиката бе в рамките на два дни. Първи на борда се качиха съставящите трети екипаж от Курсантския учебен батальон на флотската Алма матер. Курсантите преминаха през различни занятия и се запознаха с корабния живот и с ежедневието на щатния екипаж на плавателния съд.

През първия ден от практиката възпитаниците на Морско училище имаха възможност да бъдат част от ежедневните мероприятия за екипажа. Курсантите бяха посрещнати от дежурната служба и командира на кораба – капитан II ранг Николай Данаилов, след което им бе направен инструктаж. След издигане на военноморския флаг, бяха настанени по каютите. По-късно през деня командирът проведе теоретични занятия за общото устройство на кораба и котвения механизъм. След това екипажът навлезе в общокорабното ежедневие и обучаемите запретнаха ръкави за подготовка на кораба към предстоящата модернизация.

До края на първия ден екипажът работи в крайния носов отсек на кораба – форпик. Оттам бе извадено полученото с плавателния съд имущество, за да бъде то сортирано и инвентаризирано. По време на работния процес курсантите имаха възможност да видят отблизо корабното оборудване, свързано с подемните машини, както и противопожарните средства.

Вторият учебен ден от морската практика на трети екипаж започна с изпълнение на сутрешните мероприятия от корабното разписание, когато е в пристанище.

По-късно курсантите се заеха с довършване на основната задача – почистване на форпика, като част от подготовката му за пребоядисване и вкарване на новото оборудване в него. Бъдещите офицери завършиха двудневната си практика със солидна доза удовлетвореност от запознаването с материалната база и документалната част от корабната служба и живот.

By | 2021-09-23T16:09:42+00:00 септември 19th, 2021|2021, Курсанти, Новини, Практика|0 Comments

About the Author: