Home/2021, Новини, Посещения, работна среща/Морско училище ще си сътрудничи с KBC Group

Морско училище ще си сътрудничи с KBC Group

Подписването на меморандум за сътрудничество между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и KBC Group беше обсъдено по време на среща между началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и представители на компанията, които посетиха флотската Алма матер.

По време на срещата бяха обсъдени форми за бъдещо сътрудничество, като студентски практики, задгранични участия в работата на офиси извън страната и организиране на мероприятия, свързани с областта на информационните технологии. KBC Group могат да предложат обучителна среда за симулиране и обслужване на центрове за данни. Меморандумът за разбирателство ще включва изпълнение на съвместни образователни проекти, обмен на техническа информация, посещение на специалисти и професионалисти, съвместни изследвания, обучение, организиране на семинари, работни срещи, симпозиуми и конференции. Морско училище има готовност да се включи в проекта за партньорство, като високотехнологичен университет на въоръжените сили на България. От KBC се очаква да дефинират добре структурирана стажантска програма.

Белгийската компания KBC Group предлага услуги и решения, свързани с банкирането, застраховането и информационните технологии, в България от 2018 г. Създадена през 1998 г., след сливането на KreditBank, CERA Банк и ABB Insurance, в момента в състава на компанията има над 40 000 служители, като 400 от тях са в клоновете ѝ във Варна. Понастоящем KBC създава Център за споделени услуги и цифрови технологии. Амбицията на компанията е да наеме нови млади кадри, които да изградят и пренесат IT сектора от Белгия в България, доказвайки неговата конкурентоспособност.

By | 2021-09-28T15:03:04+00:00 септември 28th, 2021|2021, Новини, Посещения, работна среща|0 Comments

About the Author: