Home/2021, Новини, работна среща, Събития/Морско училище обсъжда партньорство с Алианс „Университет на моретата“

Морско училище обсъжда партньорство с Алианс „Университет на моретата“

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ започна дискусия с Алианс „Европейски университет на моретата“ (SEA-EU) за бъдещо сътрудничество. На онлайн среща между ръководството на Училището и представители на Алианса бяха обсъждани възможности за взаимодействие с шестте университета, членове на SEA-EU. Това са университетите на Гданск, Кадис и Малта, Университетът на Западен Бретан в Брест и Университетът „Кристиян-Албрехт“ в Кил, Германия.

Академичният алианс се интересува от морските и свързаните с морето дейности, които развива ВВМУ. Предмет на обсъждане бяха морските изследвания, обученията и подготовката, международното взаимодействие с цел подпомагане и интернационализиране на взаимните учебни програми и разширяване на сътрудничеството в изследователската дейност със страни извън консорциума, като България. По този начин ще се разшири географският и дисциплинарен обхват на организацията.

„Университетът на моретата“ има интерес за установяване на контакти с Морско училище, като сред обсъжданите бъдещи инициативи са: анализиране на стратегически области за взаимодействие, определяне на общи образователни и изследователски интереси и обмен на мониторингови данни.

By | 2021-09-30T13:30:08+00:00 септември 29th, 2021|2021, Новини, работна среща, Събития|0 Comments

About the Author: