Морско училище участва в X научно-техническа конференция на Военноморската академия на САЩ

Home/2021, Делегация, международни проекти, Научни конференции, Новини/Морско училище участва в X научно-техническа конференция на Военноморската академия на САЩ

Морско училище участва в X научно-техническа конференция на Военноморската академия на САЩ

X научно-техническа конференция (NASEC – 2021) на Военноморската академия в Анаполис, САЩ, се проведе от 7 до 9 ноември 2021 г. Представителите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, които участваха във форума, са лейтенант Николета Георгиева, възпитаник на Академията в Анаполис, и курсант мичман Деян Иванов.

Военноморската академия на САЩ е водеща институция за висше образование, със силни програми в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM). Конференцията, на която Академията е домакин, предоставя възможност за среща на бъдещите офицери от флота и морската пехота с техни колеги от други колежи и университети, граждански и военни, от цялата страна. Участниците се включват в дискусии и изследвания по някои от ключовите научни и технически предизвикателства, пред които е изправен светът.

Темата на NASEC – 2021, бе Data Science. Военноморската академия на САЩ реши да бъде домакин на форума присъствено, следвайки строги протоколи за безопасността и спокойствието на всички. Участниците в конференцията имаха уникалната възможност да чуят гледните точки на изтъкнати лектори по основните теми, заложени в програмата.

About the Author: