Home/2021, Делегация, Курсанти, Новини/Курсанти от Морско училище се учат на оперативна съвместимост в многонационална среда

Курсанти от Морско училище се учат на оперативна съвместимост в многонационална среда

Курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ участваха в обучение „Втора „Еразъм“ седмица по военен английски“, което се проведе в Лисабон от 22 до 26 ноември 2021 г. Курсант старшина I степен Димо Савов и курсант старшина II степен Даниел Николаев преминаха 5 дни занятия в различни модули на военна тематика, сред които: лидерство, вземане на решения, устройство на лично оръжие, военна вежливост и порядки, значение на абревиатури и др.

В обучението участваха общо 28 курсанти от военни академии от 14 държави, като възпитаниците на Морско училище бяха  представители на морски военен университет, заедно с двамата си колеги от Румъния. Работата в многонационална среда и на английски език е спомогнала на курсантите за изграждането им като бъдещи офицери, разказа курсант старшина I степен Димо Савов. Той допълни, че за него и останалите участници е било много полезно усвояването на оперативната съвместимост между различните националности.

В края на обучението всички курсанти – участници, разделени в три екипа, направиха презентации на усвоения материал от „Втората „Еразъм“ седмица по военен английски“. Всички те получиха и сертификати за успешно преминатия курс.

By | 2021-12-02T11:31:49+00:00 ноември 28th, 2021|2021, Делегация, Курсанти, Новини|0 Comments

About the Author: