Home/2022, Новини/Заразете се с добро!

Заразете се с добро!

През лятото на 2021 г. във ВМС започна кампания за доброволното набиране на средства за лечението на матрос Петър Иванов Фичев – шофьор във военно формирование 34410. Той е с тежко заболяване и се нуждае от животоспасяваща операция. За лечението му са необходими финансови средства, които са непосилни за неговото семейство и близките му.

В кампанията се включи и курсант старшина І степен Димо Савов от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – специалност „Корабоводене за ВМС“. Той дари част от паричната награда, в размер на 400 лева, която получи в края на миналата година от Община Варна за постигнати високи резултати в учебната дейност.

„Не познавам колегата, но направих този жест, защото вярвам в доброто, в справедливите каузи и в личния пример, който искам да дам. Нека не забравяме, че и матросите са неизменна и изключително важна част от Военноморските сили, заслужаваща уважението и подкрепата на всички ни. Ние сме военнослужещи, носим пагони, но на първо място сме хора и част от нашия характер и мислене е да помагаме на нуждаещите се – без значение дали човекът е матрос, старшина, офицер, или пък цивилен служител“, заяви Димо Савов.

Похвална постъпка, достойна за подражание!

Всеки, който иска да се включи в кампанията, може да дари средства на следната сметка:

Банка: Първа инвестиционна банка

IBAN: BG98FINV915010BGN042H3

ВАЛУТА: BGN

Титуляр: Петър Иванов Фичев

By | 2022-02-08T14:57:52+00:00 февруари 6th, 2022|2022, Новини|0 Comments

About the Author: