Курсанти представиха Варна на свои колеги

Home/2022, Еразъм, Новини, Събития/Курсанти представиха Варна на свои колеги

Курсанти представиха Варна на свои колеги

На 13 февруари 2022 г. курсанти и студенти от ВВМУ ,,Н. Й. Вапцаров“ организираха обиколка на морската столица Варна за своите колеги, чуждестранни обучаеми по програма „Еразъм+“. Гостите се запознаха с част от българското културно-историческо наследство на страната. Възпитаниците на флотската Алма матер представиха на колегите си емблематични места в града, след което участваха в игри със състезателен характер. Мероприятието бе организирано по идея на Студентски съвет към ВВМУ ,,Н. Й. Вапцаров“.

Обучаемите по програма „Еразъм+“ са от специалностите „Корабоводене“ и „Мениджмънт на водния транспорт“. Техният престой в университета е с продължителност един семестър. През определения период те ще имат възможността да изучават подробно морските науки, използвайки модерната учебно-материална база на Училището. Практическите упражнения на специализираните симулатори предоставят реалистична представа за тяхната бъдеща професия.

Обучаемите по програма „Еразъм+“ през настоящия семестър са: осем курсанти от румънската академия Mircea cel Batran, двама курсанти от Военна академия „Генерал Михайло Апостолски“ в Република Северна Македония и един турски студент от Mersin university.

Подобни мероприятия изграждат не само трайни приятелски отношения, а и повишават способността за работа в мултинационална среда.

By | 2022-02-14T13:39:54+00:00 февруари 13th, 2022|2022, Еразъм, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: