Студенти от Морско училище спечелиха първо място в конкурс за разработване на видеоигри

Home/2022, Новини, Студенти, Състезания/Студенти от Морско училище спечелиха първо място в конкурс за разработване на видеоигри

Студенти от Морско училище спечелиха първо място в конкурс за разработване на видеоигри

Нов голям успех на Космическото студентско общество на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“! Антон Атанасов и Доротея Борисова спечелиха първо място в конкурса за независими разработчици на видеоигри SEA Game Indie Pitch. Конкурсът беше част от четиридневен game dev маратон – SEA Game Jam, който включва конференция с топ лектори от бранша и 48-часов хакатон.

SEA Game Indi Pitch се проведе на 6 март в Икономически университет – Варна.

Хакатонът предизвика участниците, сред които и студентите на  ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, да създадат прототип на игра в рамките на 48 часа по зададената тема – Discovery („Откритие“).

Играта, която разработиха студентите от специалности „Киберсигурност“ и ИКТ на Морско училище, се казва Space Timescovery. Тя спечели високата оценка на журито със своята оригинална концепция, креативност и завършеност.

Играта е разработена от Антон Атанасов (I курс, специалност „Киберсигурност“), с помощта на платформата Unity, за разработване на игри посредством езика за програмиране C#.  Геймдизайнът в стил pixel art е създаден от Доротея Борисова (III курс, специалност ИКТ), с помощта на приложения като Aseprite и Procreate.

About the Author: