Home/2022, Новини, Празници/Морско училище се включи в честването за 20-годишнината на Басейнова дирекция

Морско училище се включи в честването за 20-годишнината на Басейнова дирекция

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се включи в честването на 20-годишнината от създаването на Басейнова дирекция „Черноморски район“, която се отбелязва навръх Световния ден на водата – 22 март.

На тържественото честване бяха поканени ръководството на Министерството на околната среда и водите, представители на областни и общински администрации на територията на Черноморския басейнов район, членове на Басейновия съвет, на държавни, научни и образователни институции, регионалните инспекции по околната среда и водите, неправителствени организации, служители.

По случай своя празник, институцията отличи с плакет Морско училище заради успешните съвместни проекти, изпълнени от флотската Алма матер и Дирекцията. Плакетът бе връчен на зам.-началника по учебната и научната част на Училището – капитан I ранг проф. Калин Калинов.

Една от съвместните инициативи е изграждането на Центъра за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона във ВВМУ. Той е изграден в рамките на проект „Интегрирана информационна система за поддръжка управлението на бреговата зона“ и е разработен в партньорство с Областна администрация – Варна, и Басейнова дирекция за Черноморския район.

By | 2022-03-23T07:28:20+00:00 март 22nd, 2022|2022, Новини, Празници|0 Comments

About the Author: