Home/2022, Курсанти, Научни конференции, Новини/Курсанти от Морско училище спечелиха приз за проект в киберотбраната

Курсанти от Морско училище спечелиха приз за проект в киберотбраната

Двама курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ спечелиха второ място за своя проект „Модерната война в киберпространството и противодействие на кибератаки“. Това се случи по време на 44-тото издание на Международната научна конференция CADET-NAV – 2022, която се проведе от 6 до 9 април 2022 г. във Военноморската академия Mircea cel Batran в Констанца.

Призьорите от Морско училище са главен старшина Георги Лолов, който е и председател на Студентския съвет във ВВМУ, и главен старшина Християн Христов. Те представиха своя проект в направление „Оръжия и комуникации“.

Общо седем бяха направленията в международната конференция. Доклади и проекти бяха представени по темите: „Навигация и транспорт“; „Военни науки и информация“; „Инженерство и мениджмънт“; „Електроинженерство“; „Оръжия и комуникации“; „Машинно инженерство“ и „Фундаментални науки“.

В рамките на форума участниците разгледаха учебно-материалната база на Mircea cel Batran, Военноморския музей в Констанца и тренировъчния център за водни спортове – Palazu Mare.

В конференцията участваха представители на Военноморската академия Mircea cel Batran в Констанца; Полицейската академия Alexandru Ioan Cuza в Букурещ; Военнотехническата академия „Фердинанд I“ в Букурещ; Националната разузнавателна академия Mihai Viteazul в Букурещ; Института по военна медицина – Букурещ; Военновъздушнoто училище Aurel Vlaicu в Брашов; Академията за сухопътни войски Nicolae Balcescu – Сибиу, и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – Варна.

About the Author: