Home/2022, Важно, Делегация, Новини/ВВМУ и Военноморската академия на САЩ – с нови общи проекти

ВВМУ и Военноморската академия на САЩ – с нови общи проекти

Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и началникът на Военноморската академия на САЩ – вицеадмирал Шон Бък, обсъдиха рестарт на програми между двете училища, които бяха замразени по време на ковид кризата. Те коментираха и бъдещи нови проекти, по които двата военноморски университета ще работят заедно. 

Това се случи по време на официална визита на началника на ВВМУ в САЩ от 18 до 20 април 2022 г. По време на среща с началниците на катедрите по лидерство, киберзащита и мехатроника на Военноморската академия в Анаполис бяха представени нови възможности за развитие на направленията. Обсъдена бе обмяна на опит в тези области между двете училища. 

Началниците на Морско училище и на Академията коментираха и бъдещето на програмата DEEP – Украйна, на която флотилен адмирал проф. д.в.н. Медникаров е академичен лидер. ВВМУ и университетът в Анаполис са водещи подпомагащи образователни институции в програмата за украинската страна. 

В рамките на визитата флотилен адмирал Медникаров посети и българското посолство във Вашингтон. Там бяха обсъдени приносът на ВВМУ за българската дипломатическа мисия в САЩ и бъдещи перспективи за нови сътрудничества в областта на военното образование. Началникът на ВВМУ проведе ползотворни разговори със заместник-ръководителя на мисията ни в САЩ – г-жа Стефка Йовчева, и с военния аташе по отбрана – полковник д-р Николай Николов. 

 

By | 2022-04-27T07:27:25+00:00 април 26th, 2022|2022, Важно, Делегация, Новини|0 Comments

About the Author: