Home/2022, Курсанти, Новини, Спорт/Военни медици от Морско училище участваха в регата в Испания

Военни медици от Морско училище участваха в регата в Испания

Отбор на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ участва в Четвъртата ветроходна регата на Испанската военноморска академия. Тя се проведе от 22 до 24 април 2022 г. в град Марин, Понтеведра. Отборът на Морско училище бе представен от курсант главен старшина Дияна Попова – IV курс, и курсант мичман Лора Хаджиянева – V курс, и двете обучаващи се в специализация „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“. Тиймлидер на ветроходците от Морско училище бе капитан-лейтенант Живка Костова.

Екипи от 10 държави се състезаваха в регатата – освен българското представителство и домакините от Испания, участваха още и отбори от Румъния, Германия, Полша, Франция, Англия, Португалия, Италия и Перу.

В двата състезателни дни, предшествани от ден за тренировки, ветроходците трябваше да преодолеят по три гонки с различна дистанция и конфигурации, които бяха задавани в последния момент преди старта. Те се състезаваха с ветроходни лодки клас SNIPE.

Регатата на Испанската военноморска академия тази година бе под наслов „40 години Испания в НАТО“, посветена на годишнината от влизането на страната в Организацията на Северноатлантическия договор.

By | 2022-04-29T10:16:50+00:00 април 29th, 2022|2022, Курсанти, Новини, Спорт|0 Comments

About the Author: