Прием 2018-06-25T14:43:28+00:00

Уважаем кандидат-курсанти и кандидат-студенти,

Флотилен адмирал професор двн Боян Медникаров

Поздравявам ви за проявения интерес към обучението във ВВМУ “Н.Й.Вапцаров”. Този избор показва амбиция и зрелост да се насочите към една специфична и сложна област, която изисква много труд и отдаденост. Освен овладяване на научни знания морската професия е една от малкото, които изисква физическа издръжливост, психическа стабилност и определени качества на характера. Избирате път, за който са нужни твърдост и мъжество, но професията ще ви се отблагодари многократно със своята неповторимост. Тя ще ви даде удовлетворението от работата, романтиката на морето, поглед към света и познание за него.

Аз се гордея, че съм възпитаник на Военноморското училище и, че в настоящия момент имам честта и огромната отговорност да ръководя тази институция, чиято вековна история и традиции я правят за мен единствена и свята. Чувството на гордост, което изпитвам е породено от това, че имах шанса да посветя живота си на професия, която усещам със сърцето си, защото морето е призвание и съдба, а залъкът на моряка , макар и солен – отвоюван с чест и безкористно трудолюбие.

Ние, възпитаниците на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” имаме една малка “слабост” – твърдим, че сме най-добрите и сме навсякъде – от командирските мостици на военните кораби и на най-големите плавателни съдове в Световния океан до кметски и депутатски постове, директорски бордове и експертни нива във всички сфери на обществения и икономическия живот. Това е вярно и го дължим на уникалната система на обучение в училището, която пълноценно съчетава в програмите си теорията и практиката, науката и реалността.

Желая ви успех на конкурса и се надявам всеки от вас да бъде приет в желаната специалност!

Добре дошли на борда на успелите!

Началник на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”
Флотилен адмирал професор доктор на военните науки
Боян Медникаров

 

Електронна форма за подаване на документи за кандидатстване за специалности в ОКС „бакалавър“

Електронна форма за подаване на документи за кандидатстване за специалности в ОКС „магистър“