Passed the audit by representatives of the Ministry of Transport of Japan

Home/2014 en, Archives, Events, News/Passed the audit by representatives of the Ministry of Transport of Japan

Passed the audit by representatives of the Ministry of Transport of Japan

Днес, 29.10.2014 г., представители на министерството на транспорта на Япония бяха на посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Посрещна ги капитан I ранг доц. Калин Калинов, зам.-началник на училището по учебната и научна част, който направи кратка презентация пред гостите в заседателната зала. Осъществена бе проверка на учебните програми на нашите възпитаници от всички специалности на базата на японската система от 2011 г. „Признаване на морско `образование”, придобито извън пределите на Япония. Проверката във вид на одитиране от японска страна бе успешна. Шестимата японски одитори щателно разгледаха и провериха материално-техническата и учебна в Морско училище, придружавани от капитан Калинов. Те разговаряха с преподавателите на обучаемите, обсъдиха с тях своите виждания относно обучението и квалификацията на бъдещите морски капитани и корабни инженери. Капитан I ранг Калинов излезе с предложение пред японските специалисти, от следващата календарна година нашите възпитаници да плават на кораби под японски флаг, без да държат допълнителни изпити.

В резултат на направеното посещение японските гости ще предложат на министерството на транспорта и туризма на Япония, да бъде издаден сертификат на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ за „Признаване на морското образование“.

Разрешението се очаква да пристигне през лятото на 2015 г.

Вижте снимки от посещението в нашата Галерия

By | 2018-06-25T14:44:26+00:00 October 31st, 2014|2014 en, Archives, Events, News|Comments Off on Passed the audit by representatives of the Ministry of Transport of Japan

About the Author: