ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ произведе 20 нови лейтенанти за Военноморските сили на България. На Морска гара – Варна, в присъствието на министъра на отбраната – г-н Тодор Тагарев, началника на отбраната – адмирал Емил Ефтимов, командира на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов, кмета на Варна – г-н Иван Портних, областния управител – доц. Андрияна Андреева, Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, генерали, адмирали, офицери и граждани и гости на Варна, курсантите от Випуск 2023 на Морско училище получиха своите пагони.

Първенец на випуска стана Лилия Костадинова от специализация „Корабоводене“, с общ успех „Отличен“ – 5,80. Тя получи своите офицерски пагони от министъра на отбраната. Подгласникът на Випуск 2023 също е дама и е от същата специализация – това е Алиса Янева, която получи дипломата и пагоните си от началника на отбраната.

Шестима курсанти от специализация „Корабоводене за ВМС“, шестима от специализация „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ и осем от специализация „Корабни машини и механизми за ВМС“ завършиха през тази година, като шестима от тях са с отличен успех.

След края на церемонията по производството на курсантите, министърът на отбраната – г-н Тодор Тагарев, посети Морско училище. Началникът на флотската Алма матер – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, го запозна с дейностите на ВВМУ и представи част от учебно-материалната база.

Министърът присъства и на лейтенантския коктейл след производството във ВВМУ, по време на който разговаря с всеки един от младите офицери.