ВВМУ “Н.Й. Вапцаров” участва със свой щанд в иновационния Форум „Джон Атанасов“ в София, като част от  космическия фестивал “Ало Космос | Говори България” 4.0. Фестивалът се организира за четвърта поредна година от Атлантическия клуб в България и STEAM and Space Cluster Bulgaria, с генералната подкрепа на Посолството на САЩ в България, София Тех Парк и под патронажа на Министъра на образованието и науката на Република България.

Основната цел на фестивала е да разпали въображението на децата и младежите, вдъхновявайки ги да отправят поглед към Космоса, Луната, Марс и отвъд, както и да преследват пътя към Нобелова награда и други най-големи постижения в STEAM областите.

В програмата тази година са включени разговор с НАСА – Oнлайн връзка с астронавт от НАСА, в която ученици ще получат възможността да зададат своите въпроси, на които дори Google не може да отговори; Интерактивни преживявания и работилници с разнообразни практически активности , които представят науката по забавен и достъпен начин; експертни лекции от лидери в областта на науката и технологиите и демонстрации, които представят постижения в областта на науката и технологиите.