Слова произнесени на клетва

Home/За нас/Традиции/Слова произнесени на клетва
Слова произнесени на клетва 2018-06-25T14:43:04+00:00

Уважаеми г-н контраадмирал,
Уважаеми к-н 1 ранг Медникаров,
Господа офицери, старшини, курсанти и матроси,
Уважаеми гости,
Скъпи родители и близки,
Днес ние положихме клетва пред Род и Родина. Клетва, която ще пазим в сърцата си и над чиято святост ще бдим. С чест ще изпълним дълга, който тя повелява – вярност, отговорност и всеотдайност. Скъпи родители, близки и приятели, гордейте се с нас. Пред вас са вашите вече пораснали момичета и момчета – бъдещи морски офицери, отговорни и мотивирани мъже и жени, готови да покорят нови хоризонти. Благодарим ви за подкрепата!
Уважаеми командири, благодарим ви за професионализма, търпението и желанието ви да ни направите достойни ваши последователи. На вас дължим всичко, постигнато досега. От вас получихме най-ценните уроци за уважение, внимание и толерантност.
За нас би било чест да служим рамо до рамо с вас. Уважаеми преподаватели, знанията, които ние получихме до момента са една чудесна основа за бъдещото ни развитие в професията. Макар да е трудно, ние ще вложим усилия и постоянство за да овладеем учебния процес, войнските порядки и всичко друго, което повелява престижната професия на българския морски офицер.
Курсант Пенчо Трошев, 3.10. 2015, плац на ВВМУ, Варна