Директорът на Дипломатическия институт изнесе лекция пред курсанти от Морско училище

Home/2024, Новини, Посещения/Директорът на Дипломатическия институт изнесе лекция пред курсанти от Морско училище

Директорът на Дипломатическия институт изнесе лекция пред курсанти от Морско училище

Лекция на тема „20 години България в НАТО и ролята на дипломатическата служба“ изнесе директорът на Дипломатическия институт към Министерството на външните работи на България – Таня Михайлова, пред курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тя бе на посещение в Морско училище навръх Деня на Европа – 9 май 2024 г.
„Възхищавам се на избора ви да бъдете част от военноморските сили на България. Висшето военноморско училище представлява модел за развитие, има ясна визия и неговите курсанти са бъдещето, което ще държи съдбата на нашата страна в ръцете си. Вие сте бъдещи офицери на държава – член на НАТО и ЕС, това ни дава гаранция, че нашата сигурност е подсигурена“, посочи Михайлова по време на лекцията. Тя каза, че Дипломатическият институт е връстник на членството на България в НАТО и допълни, че класическата дипломация и военното дело работят в сферата на сигурността заедно – за стабилна държавност, но с различни инструменти.

След лекцията Таня Михайлова се срещна със зам.-началника по учебната и учебната част – капитан I ранг проф. Калин Калинов и разгледа част от учебно-материалната база.

By | 2024-05-09T10:20:00+00:00 май 9th, 2024|2024, Новини, Посещения|0 Comments

About the Author: