Home/2017, Новини, Посещения, Събития/Представяне на книгата „Каймакъ-Чаланъ“

Представяне на книгата „Каймакъ-Чаланъ“

На 10 февруари 2017 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе представена книгата „Каймакъ-Чаланъ“. Авторът – Красимир Узунов, президент на Информационна агенция и радио верига „Фокус“, разказа за драматичните моменти от участието на България в Първата световна война.

На тържественото представяне на книгата присъстваха вицеадмирал о.р. Пламен Манушев и контраадмирал Митко Петев – командир на ВМС на Република България, офицери от ВМС, курсанти, старшини и кадети и преподаватели от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Церемонията започна с излъчване на клип от посещението на връх Каймак-Чалан – за отдаване на почит и преклонение пред паметта на хилядите загинали за свободата на България. След посрещане на националното знаме вицеадмирал о.р. Пламен Манушев представи книгата, като направи и паралелна връзка с друга книга на автора, отразяваща героизма на българския воин – „Епопеята на Добруджа“.

„Каймакъ-Чаланъ“ e издание в два тома, посветено на героизма и безсмъртието на българските герои, участвали в Първата световна война (1914 – 1918) и в битката, водена през септември – октомври 1916 г. на връх Каймак-Чалан. В книгата се разкриват драматични моменти от Каймакчаланската епопея, която по мнение на историците е един от най-драматичните моменти в българската военна история.

Книгата „Каймакъ-Чаланъ“ е представена в над 50 града на страната – Добрич, Каварна, Плевен, Карлово, Кюстендил, Шумен, Варна, Благоевград, Асеновград, Смолян, и др.

By | 2017-02-10T16:05:59+00:00 февруари 10th, 2017|2017, Новини, Посещения, Събития|0 Comments

About the Author: