Home/2018, други курсове, курсове, международни проекти, Новини, Посещения, Събития/Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ е домакин на курс по морска сигурност

Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ е домакин на курс по морска сигурност

На 28.05.2018 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ започна курс по морска сигурност под наслов „Предизвикателства пред сигурността в морските зони на ЕС“, който ще се проведе под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и ще продължи в рамките на 4 дни, от 28.05. до 1.06.2018 г.

Курса откриха началникът на Военноморско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и заместник-началникът по учебната и научната дейност – капитан I ранг проф. д-р Калин Калинов. Те представиха част от географските особености на България и културно-историческото наследство на страната.

Целта на курса е да обучи военнослужещи и цивилни служители от държавите – членки на ЕС, с общи познания по морската стратегия за сигурност на ЕС. В рамките на курса ще се проведат различни занятия, по време на които ще бъдат представени основните принципи на морската стратегия за сигурност.

Като част от културната програма е предвидено посещение на Двореца в Балчик.

В края на курса всички участници ще получат сертификати.

About the Author: