Военноморско училище – домакин на празника на Свързочни войски

Home/2019, Новини, Празници, Събития/Военноморско училище – домакин на празника на Свързочни войски

Военноморско училище – домакин на празника на Свързочни войски

На 4 октомври 2019 г. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе домакин на честванията по случай 141 години от създаването на Свързочните войски и органите за комуникационно и информационно осигуряване в Българската армия.

Празникът започна с приемането на бойното знаме в присъствието на официални лица, сред които бяха зам.-командирът на ВМС – флотилен адмирал Георги Пенев, и зам.-началникът по административната част и логистиката във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – капитан I ранг Емил Йорданов.

По време на церемонията, със заповед на командира на ВМС, бяха отличени с предметни награди и грамоти офицери, офицери от запаса и офицерски кандидати. След края на официалната церемония беше направен преглед на бойната техника. Честванията продължиха с изнасяне на доклади и лекция в Планетариума на ВВМУ.

Свързочните войски влизат в състава на всички видове въоръжени сили и родове войски. Организират радио- и радиорелейна, проводна, тропосферна, фелдегерско-пощенска, сигнализационна връзка, както и изграждат компютърни и комуникационни системи.

Сегашното състояние на органите по комуникационни и информационни системи е резултат от многогодишната дейност на поколения свързочни информационни специалисти, които са вложили своя ум и талант, за да има управление на войските както в мирно, така и във военно време, за да крепне и расте отбранителната способност на страната.

By | 2019-10-04T15:10:32+00:00 октомври 4th, 2019|2019, Новини, Празници, Събития|0 Comments

About the Author: