Продължава извънкласното обучение в реално време

Home/2020, Новини, Студенти/Продължава извънкласното обучение в реално време

Продължава извънкласното обучение в реално време

На 2 април 2020 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ стартира курсът Basic Safety Training за обучаваните 95 чуждестранни студенти. За първи път курсът ще се проведе във виртуалнa среда, която бива проследявана от Морска администрация посредством създадени акаунти. Студентите са разделени на 4 групи, занятията се провеждат сутрин и следобед.

Курсът е предназначен да осигури продължаващата компетентност на всички морски лица от корабния екипаж по отношение на предпазване от пожари, личното оцеляване на море и предоставянето на елементарна първа помощ.

В условията на извънредно положение образователната дейност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ не е прекъсвала. Отдалеченото обучение в реално време позволява на студентите да взаимодействат със своите преподаватели почти така, както в реалната учебна зала. Дигитализацията на висшето образование и на съпътстващите курсове бе процес, който започна веднага след обявяване на карантината, благодарение на съвременните технологии в Морско училище, където от години се отчита фактът, че дистанционното обучение е инвестиция в бъдещето.

By | 2020-04-02T11:36:23+00:00 април 2nd, 2020|2020, Новини, Студенти|0 Comments

About the Author: