Морско училище отбеляза Деня на храбростта и Българската армия

Home/2020, Новини, Празници/Морско училище отбеляза Деня на храбростта и Българската армия

Морско училище отбеляза Деня на храбростта и Българската армия

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ отбеляза Деня на храбростта и Българската армия – 6 май 2020 г., с военна церемония, в присъствието на началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, командира на Военноморските сили – контраадмирал Кирил Михайлов, заместника му – флотилен адмирал Георги Пенев, началника на Щаба на ВМС – капитан I ранг Камен Кукуров, кмета на Община Варна – Иван Портних, Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и др.

„Извънредното положение в страната постави висшите училища пред сериозни изпитания. Предизвикателството, пред което сме изправени, за пореден път утвърди авторитетните позиции на ВВМУ като лидер във военното и техническото висше образование в България. Независимо от ситуацията, пред която сме изправени, непрестанно вдъхваме у нашите обучаеми вяра в собствените им възможности. И това е така, защото имаме привилегията и късмета да обучаваме най-умните и амбициозни курсанти и студенти, които всяка академия и университет би искал да привлече.

Горд съм с Вас, дами и господа курсанти, и Ви благодаря за мъжеството, отговорността и интелигентното поведение в тези нелеки за всички условия!“, каза в словото си флотилен адмирал проф. Медникаров.

Курсантите бяха поздравени и от контраадмирал Кирил Михайлов, а Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан отслужи молебен за здраве и благополучие.

По време на церемонията бе прочетена заповед, по силата на която военноморският кортик бе обявен за символ на управлението на курсантския дивизион. Бе обявена и заповед за смяна на командирите в дивизиона.

Също със заповед на началника на Училището, бяха сменени и знаменосците на флага на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

По време на честването награди от флотилен адмирал проф. Медникаров получиха 12 изявени курсанти.

By | 2020-05-12T19:04:28+00:00 май 6th, 2020|2020, Новини, Празници|0 Comments

About the Author: