Младежки посланици презентираха дейността на НАТО в Морско училище

Home/2020, Курсанти, Новини, Събития/Младежки посланици презентираха дейността на НАТО в Морско училище

Младежки посланици презентираха дейността на НАТО в Морско училище

Младежки посланици на НАТО презентираха дейността на организацията пред курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Един от докладите бе изнесен от Венилин Нешев – курсант в IV курс от Морско училище, който е всред 16-те младежки посланици с едногодишен мандат. Посланиците са от различни български университети и училища и бяха селектирани в началото на годината с конкурс. Възпитаникът на флотската Алма матер стана част от посланическия екип.

Инициативата „Младежки посланици на НАТО“ е на Атлантическия клуб в България и има за цел да отличи младежи, ученици и студенти от цяла България, които чрез срещи с дипломати, представители на институциите и неправителствения сектор да задълбочат знанията си в областта на международната политика, многостранната дипломация и членството на България в НАТО, а след това да предадат своите знания.

В рамките на срещата с курсантите във ВВМУ бе направена презентация на НАТО, бе обяснена структурата на организацията, както и нейната роля в опазването на сигурността в Черно море и Черноморския регион.

By | 2020-10-10T14:59:03+00:00 октомври 9th, 2020|2020, Курсанти, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: