Home/2022, Новини, Събития/Една от най-добрите български лекоатлетки получи първите си офицерски пагони

Една от най-добрите български лекоатлетки получи първите си офицерски пагони

Първо офицерско звание бе присвоено на Ваня Стамболова. На официална церемония във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, със заповед на министъра на отбраната шампионката по лека атлетика, която е военнослужеща в Морско училище, вече е лейтенант. С новото звание бе променена и длъжността ѝ. Лейтенант Стамболова стана инструктор по физическа подготовка и спорт в Департамента за следдипломна квалификация на флотската Алма матер. Една от най-добрите български лекоатлетки, води и спортния отбор на курсантите от ВВМУ. Под нейно ръководство възпитаниците на Морско училище са спечелили  десетки купи и медали на държавни и регионални първенства.

В старши лейтенанти бяха повишени Ивелина Янчева от отделение „Личен състав“ и Христина Моравлева от отдел „Учебна дейност“. Първи старшински звания получиха шестима матроси. Това са: Николай Славов, Ивайло Иванов, Иван Димов, Стефан Митев, Цветомир Петров и Владимир Маринов. Пагоните бяха връчени от началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

На церемонията по присвояване на званията бе обявена и промяна в ръководния състав в Морско училище. Новият зам.-началник по административната част и логистиката е капитан I ранг Вълчо Атанасов, а досегашният – капитан I ранг Емил Йорданов, вече е заместник по военноморската подготовка.

By | 2022-07-08T13:09:23+00:00 юли 8th, 2022|2022, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: