Морско училище повишава нивото на кадрите чрез партньорство с британския IMAREST и клона му в Одеса

Home/2023, Конференции, Новини, Събития/Морско училище повишава нивото на кадрите чрез партньорство с британския IMAREST и клона му в Одеса

Морско училище повишава нивото на кадрите чрез партньорство с британския IMAREST и клона му в Одеса

Договор за сътрудничество между Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Института по морско инженерство, наука и технологии (IMAREST) в Обединеното кралство и клон IMAREST в Одеса бе подписан по време на 28-ата конференция на Международната асоциация на преподавателите по морски науки, на която ВВМУ е домакин, съвместно с Националния университет „Одеска морска академия“ – Украйна.

Предмет на договора е повишаване на професионалното ниво на специалистите в морската индустрия чрез международно сътрудничество на ВВМУ с британския институт, посредством клона му в украинския Университет, с който Морско училище има дългогодишни връзки и е в тясно партньорство. Документът бе подписан от началника на флотската Алма матер – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, изпълнителния директор на Института по морско инженерство, наука и технологии – Гуин Люис, и Сергей Карянски – почетен секретар на IMAREST в Одеса.

След подписването на тристранния договор, ректорът на НУ „Одеска морска академия“ – проф. Михайло Миюсов, получи специална награда за изключителен принос, която му бе връчена от изпълнителния директор на Института по морско инженерство, наука и технологии. Наградата бе присъдена за отличните постижения и отдаденост към морското образование, както и като специално признание за устойчивостта и решителността на ректора да продължи мисията си, въпреки екстремните условия, породени от войната в Украйна.

By | 2023-09-08T10:19:58+00:00 септември 8th, 2023|2023, Конференции, Новини, Събития|0 Comments

About the Author: