Сини кариери

Сини кариери

На 28 ноември 2019 г. в Юнашки салон – град Варна, за четвърта поредна година бе организиран Ден на сини кариери. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в съорганизация с Морски клъстър – България, Технически университет – Варна, и Колеж по туризъм – Варна, представиха възможностите за кариерно развитие пред младите хора. Беше изнесена актуална информация за възможностите за бъдещо професионално ориентиране в областта на морския транспорт, морските аквакултури, круизния туризъм и офшорен добив на нефт и газ.

Форумът е част от европейски проект „Център за сини кариери в Източното Средиземноморие и Черно море“.

На откриването приветствие към присъстващите в залата отправи председателят на Морски клъстър – България, госпожа Илзе Атанасова. Тя поздрави младите хора за решението им да участват във форума и им пожела да изберат правилния път за своето кариерно развитие, което ще им донесе удовлетворение и високи професионални успехи.

Част от програмата в ранния следобед бе и Ден на отворени врати във Военноморско училище. Бяха представени някои от тренажорните комплекси и симулаторите, с които Училището разполага.

About the Author: