Home/Морско училище участва в празник на водните спортове

Морско училище участва в празник на водните спортове

В събота, 29.09.2018 г., ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се включи в един истински празник на водните спортове, който се проведе в Яхтклуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“. Деца и младежи получиха първи уроци по ветроходство и гребане, а в басейн „Приморски“ – гмуркане и скоростно плуване под вода. Инициативата събира заедно 11 варненски клуба, както и съмишленици, и поддръжници на морските спортове. Морската фиеста се проведе под мотото „Избери своя спорт! Опитай още сега!“.

Празникът на водните спортове – 2018, Варна, се организира и ръководи от Яхтклуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“ в рамките на проекта WOW – Wave On Wave – Water Sports for Young People’s Physical Activity, съфинансиран по програма Erasmus+ Sport. Водещ партньор по проекта е Община Пезаро, Италия.

Морско училище участва в празника с идеята да бъдат съхранени и доразвити в българското общество и в частност у младото поколение традиционните ценности на българското морско дело. Всички гости имаха възможността да се включат в гребане, ветроходство, правене на морски възли, хвърляне на хвъргало, теглене на въже и плуване. Практикуването на тези водни спортове би помогнало на младите хора да укрепнат физически, да се калят, да изградят навици за работа в екип и лидерски умения.

By | 2018-10-02T06:03:40+00:00 септември 29th, 2018|Без категория|0 Comments

About the Author: